Crvenka: Zatvorena sportska hala


Datum: 15.08.2014.I Autor: Bojan I Društvo


Zbog dotrajalog patosa, pokrajinska inspekcija zabranila rad Sportskog centra „Crvenka“. Održavanje objekta u nadležnosti opštine, koju MZ optužuje za nebrigu.

CRVENKA - Pokrajinska inspekcija zatvorila je sportsku halu u Crvenki, što je ugrozilo rad sportskih klubova, vežbanje rekreativaca i nastavu fizičkog vaspitanja osnovaca i srednjoškolaca. Hala je stavljena pod ključ zbog neadekvatnih uslova za korišćenje, pre svega zbog oštećene podloge.

Vladan Račić, direktor Sportskog centra „Crvenka“, u čijem je sastavu sportska hala, kaže da je saniranje podloge u ovom objektu otežano zbog toga što materijal za popravku može da se obezbedi samo iz uvoza.

- Pod je oštećen na tri mesta, za šta je potrebno svega nekoliko kvadrata materijala za sanaciju, koji ne može da se naručuje na komad, nego u paletama. Moralo bi da se uveze 1.000 kilograma materijala da bi se od toga odvojilo tri do pet kilograma za renoviranje patosa. Zbog toga nijedna firma neće da se prihvati sanacije, a obnavljanje celokupne podloge bilo bi izuzetno skupo - objašnjava Račić.

Prema njegovim rečima, hala je zatvorena ovih dana, iako je patos oštećen već deset godina, što nije ometalo odigravanje utakmica.

- Zabrana korišćenja sportske hale zasad ne sputava Rukometni klub Crvenka, koji se takmiči u Mini prvoj ligi Srbije, jer pripreme za predstojeće prvenstvo još nisu počele, a bazični treninzi biće održani na poligonu OŠ „Vuk Karadžić“. Ipak, hala mora u najskorije vreme da bude renovirana - istakao je Račić.

Sportska hala, koja je otvorena 1979. godine, uknjižena je na MZ Crvenka, ali je osnivanjem SC „Crvenka“ 2005. ustupljena na brigu i održavanje opštini Kula.

Predsednik Saveta MZ Crvenka Dragan Pavićević kaže da je u proteklih 15-20 dana upućeno desetak dopisa čelnicima kulske lokalne samouprave sa zahtevom da se sportska hala sanira do početka školske godine.

- Odgovora nema, a nebriga o sportskoj hali deo je opšteg nemara opštine Kula prema MZ Crvenka. Crvenačka privreda učestvuje sa 65 odsto u punjenju opštinskog budžeta, a godišnje samo za ekološku taksu uplaćuje 56 miliona dinara. Umesto da za funkcionisanje MZ Crvenka bude obezbeđeno minimum 50 miliona dinara, za te namene je iz opštinskog budžeta izdvojeno samo 2,2 miliona dinara - naglašava Pavićević.

Dušan Pjevač, član Opštinskog veća u Kuli zadužen za sport, kaže da će biti učinjeno sve da sportska hala u Crvenki bude rekonstruisana do oktobra, kad počinje rukometno prvenstvo, a da će pomoć biti zatražena od pokrajine.

Blagovremena upozorenja

Referent za sport i omladinu u MZ Crvenka Petar Bodrožić napominje da je Sportsko društvo „Crvenka“ još pre dve godine upozorilo nadležne u opštini Kula na katastrofalno stanje u sportskoj hali, ali da je izostala akcija da se uslovi poboljšaju. S druge strane, pokrajinska inspekcija bila je rigorozna i ispunila pretnju da će hala biti zatvorena ako u roku od šest meseci ne bude dovedena u red.

Izvor - www.novosti.rs 07.08.2014.Kategorije vesti

Najnovije RSS vesti


Anketa

Koji je najveći problem u Crvenki?
Odlazak mladih
Zagađenje
SiromaštvoPratite nas na Facebook-u