Nove medalje za karatiste Crvenke na Kupu Srbije za mlađe seniorke i seniorke


Datum: 23.06.2014.I Autor: Bojan I Sport


Nove medalje za karatiste Crvenke na Kupu Srbije za mlađe seniorke i seniorke i NS Openu u Futogu 22.04.2014. godine.

U nedelju 22. juna 2014. godine u Futogu u organizaciji Karate federacije Srbije i Karate saveza Vojvodine je održan Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. Takođe, za mlađe kategorije do nada, istovremeno je održan i „Kup podunavskih zemalja – NS Open“ selektivni turnir za članove Reprezentacije.

Oba ova takmičenja su po kalendaru trebala biti održana pre mesec dana, pa su zbog poznatog stanja poplava u Srbiji odložena i održana u ovom terminu.

Nakon plasmana sa Kupa Vojvodine u Novom Bečeju 26. aprila na Kupu Srbije Karate klub Crvenka je nastupio u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u katama i zabeležio sledeće uspehe:

Kata tim seniorki u sastavu: Maja Zelić, Maša Mićunović I Nikolina Tolimir je osvojio 2. mesto i srebrnu medalju.Posle osvojene bronzane medalje na Prvenstvu Srbije, ovo je bio vrhunac ovog tima jer je nastupao u finalu i izgubio od iskusnije ekipe „Somborca“ iz Sombora, odnosno od ekipe koja ujedno i više godina predstavlja žensku seniorsku ekipu Reprezentacije Srbije u katama.

U pojedinačnoj konkurenciji obe naše takmičarke u konkurenciji mlađih seniorki: Maja Zelić i Maša Mićunović su osvojile 3. mesto i bronzane medalje.
 
Na selektivnom turniru „Kup podunavskih zemalja - NS Openu“ postignuti su sledeći uspesi pojedinačno u katama:

U konkurenciji ženskih nada 2002. godište Nikolina Sarapa je osvojila 1. mesto i zlatnu medalju.
MIlica Grubor je osvojila 3. mesto i bronzanu medalju. 

U konkurenciji pionirki 2004. godište Milica Glušica je osvojila 1. mesto i zlatnu medalju, dok je u konkurenciji poletarki 2005. godište Nedeljka Bigić osvojila 2. mesto i srebrnu medalju, a Jelena Grubor 3. mesto i bronzanu medalju.Luka Folk je u konkurenciji poletaraca 2006. godište osvojio 1. mesto i zlatnu medalju. 
Mlade karatiste Crvenke u toku ove radne nedelje očekuje polaganje za nova karate zvanja, a zatim letnji odmor do sredine avgusta kada će biti održane klubske pripreme za takmičare.Takođe od 09. do 15. jula Milica Grubor i Nikolina Sarapa će u Apatinu po pozivu selektora Reprezentacije Srbije učestvovati na pripremama u Apatinu.

Izvor - fb profil "Karate Klub Crvenka":Kategorije vesti

Najnovije RSS vesti


Anketa

Koji je najveći problem u Crvenki?
Odlazak mladih
Zagađenje
SiromaštvoPratite nas na Facebook-u